МОБИЛИС

 

ТЕРМАЛ ТРАНСФЕР ПЕЧАТАЧИ

cab: EOS, MACH4, e4, A+ Serie, XD, XC, PX

EOS серија - еден концепт, две големини со екран на допир 

СОЛИДНИ ИНДУСТРИСКИ ПЕЧАТАЧИ СО ГОЛЕМ ЕКРАН НА ДОПИР

Новата EOS серија ги комбинира сите функции на солиден индустриски печатач со највисока леснотијата на ракување. EOS1 е наменет за етикети во ролни до 155 мм дијаметар,  EOS4 за етикети во ролни до 210 мм дијаметар, ширина на печат 108/ 105,6 мм, резолуција 200/ 300 dpi и брзина на печат 30 - 125 мм/сек. Подржани со меморија 64 MB RAM и  IFFS 16 MB Flash може да извршува обемни комплексни апликации.

                                                                                                                                                   НОВО

                

                  EOS1                                                 EOS4                                               EOS1 24V

превземи проспект EOS1/4...

превземи проспект EOS1 24V...

cab Windows driver...

 

MACH4 - за тесен простор и широки можности

ПЕЧАТАЧ ЗА ШИРОКА ОБЛАСТ НА КОРИСТЕЊЕ

MACH4 200 / 300 / 600 dpi, ширина на печат 104/ 105,6 мм и брзина на печатење до 200мм/сек. Ги има истите перформанси и податоци како основаниот индустриски печатач   А4 +. Етикетите и трансфер континуирани материјали се вметнуваат од напред, со централна поставеност и дијаметар на ролна до 205 мм. Затоа е потребен само мал простор за работа. Потребен рибон IN или OUT со должина до 360 м. Опремен е со 64 MB RAM,  IFFS меморија 8 MB, со сериски, USB и Ethernet приклучок 

MACH4 B with tear-off plate – со плоча за откинување

MACH4 P with tear-off plate and dispensing function – со плоча за откинување и додавање

MACH4 C with tear-off plate and cutter – со плоча за откинување и секач

MACH4 - Option 24 volt battery operation – Со опција 24 V  батерија

MACH4 – Option RFID read/write unit – Со опција RFID

 

            

             MACH4 B                                                  MACH4 P                                                      MACH4 C

превземи проспект MACH4 ...

cab Windows driver...

 

e4 - за едноставни апликации

КОРИСЕН ВО ПРОИЗВОДСТВО, МАГАЦИНИ, КАНЦЕЛАРИИ ИЛИ ОДДЕЛ ЗА ИСПРАЌАЊЕ

Мал печатач со голема предност: Печатачот e4 користи етикети во ролни до 152 mm  дијаметар и стандардни рибони до 360 метри.

е4 е достапен во 200 или 300 dpi верзија. Печатачот е опремен со 16 MB SDRAM, со паралелен, сериски, USB приклучок, и Ethernet интерфејси. Етикетите се поставуваат центарално.  Две водилки осигуруваат дека лентата на материјалот се движи правилно. Рибонот е центрирално поставен преку адаптер.

Со е4 доаѓа со бесплатен софтвер за дизајн "e-label". Оваa целосна верзија овозможува професионален дизајн на етикети, вкл. сериски броеви, бар кодови, време и датум, фиксни и варијабилни полиња, врска со база на податоци врска и многу повеќе.

    превземи проспект е4 ...

A+ СЕРИЈА

ПРОФЕСИОНАЛЕНИ ИНДУСТРИСКИ ПЕЧАТАЧИ ЗА ШИРОКА ОБЛАСТ НА  КОРИСТЕЊЕ

ТЕРМАЛ ТРАНСФЕР/ ТЕРМАЛ ДИРЕКТ

Печатачите cab А+ серија се идеално решение за безмалку секоја задача на маркирање. Едноставни и доверливи, лесни за ракување, направени се од високо-квалитетни материјали кои совршено одговараат на нивната форма и функција – абс пластика или метален капак. Многуте периферни уреди овозможуваат прилагодливи решенија за секоја потреба во секое време. Можете да ги управувате печатачите како самостојно решение,  PC апликација или во мрежа. Процесорот со голема брзина 266 MHz ја процесуира зададената работа и овозможува испечатена етикета во миг. Етикети, континуиран картон или текстилни етикети  может да се додаваат рачно, со апликатор или робот, да се намотуваат на надворешен намотувач или внатрешен намотувач, да се отсекуваат...  

ПЕРИФЕРНИ УРЕДИ: секач, надворешен намотувач, сензор за присуство и апликатори лесно се поврзуваат преку USB периферен интерфејс. Сите периферни уреди се поврзуваат со печатачите во секунда со помош на два пина и се фиксираат со завртка.

ОДБЕРЕТЕ:

  • Резолуција според вашите потреби:  200, 300, 600 dpi.
  • Брзина на печатење: од 100 до 250 мм/сек.
  • Димензија на етикета: од 4х4мм, А4 формат или етикета долга 5м
  • Квалитет на материјал: хартија, картон, текстил или PET, PP, PE, PL, PVC,PU, acrylate
  • Рибони: со внатрешен или надворешен нанос на мастило и должина до 500м
  • Рибони за термал трансфер: восок; восок-смола; смола; текстилен рибон; црна; во боја
  • Избор на печатач: еднострано печатење; двостано печатење, во 2 бои, лево, десно или централно печатење,
  • Сите печатачи интегрирани во SAP R / 3
  • Контролирање на печатачите  cab брзо и лесно од SAP R / 3 користејќи SAPScript.

СОФТВЕР
Моќниот
Label softver R2+ е програм специјално дизајниран за cab печатачите и print and apply systems cab, бесплатен вклучен со секој печатач.

Покрај cablabel R2 +  печатачите на cab се поддржани и од страна на други комерцијално достапни софтверски решенија-Codesoft, NiceLabel, Easylabel, Bartender, Label Matrix, Labelview.
За директно програмирање: J-Script direct programing, ABC-Basic Compiler, Database Connector

 

A2+ - ЗА ТЕСНИ ЛАБЕЛИ И ВИСОКА ТОЧНОСТ НА ПЕЧАТЕЊЕ     

Резулуција на печат:      300  / 600 dpi

Ширина на печат:            54,2/ 57мм

Брзина на печатење:     150  / 100мм

       превземи проспект ...

A4+ - НАШИОТ ТОП-ПРОДАВАН ПЕЧАТАЧ

СО ВИСОКА ТОЧНОСТ НА ПЕЧАТЕЊЕ И ШИРОК СПЕКТАР НА МОЖНОСТИ.

Резулуција на печат:      203/ 300   / 600 дпи

Ширина на печат:           104/ 105,6/ 105,6 мм

Брзина на печатење:    250/ 250   / 100 мм

            превземи проспект ...

A6+ - ИДЕАЛЕН ЗА ШИРОКИ ЛАБЕЛИ         A8+ - АМБАЛАЖНО И ПАЛЕТНО ЕТИКЕТИРАЊЕ

Резулуција на печат:  203/ 300 дпи                         Резулуција на печат: 300 dpi

Ширина на печат:      168/ 162,6 мм                        Ширина на печат:      216 мм

Брзина на печатење: 200/ 200 мм                          Брзина на печатење: 150 мм  

                              превземи проспект ...

A4+M – ПЕЧАТАЧИ ЗА СПЕЦИФИЧНИ МАТЕРИЈАЛИ СО ЦЕНТРАЛНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ

Резулуција на печат:     300   / 600 dpi

Ширина на печат:          105,6/ 105,6мм

Брзина на печатење:   125   / 100мм

                             

превземи проспект ...

Упатство за ракување...

 

A4+T - ПЕЧАТАЧИ ЗА ТЕКСТИЛНИ МАТЕРИЈАЛИ НОВО

Резулуција на печат:     300 dpi

Ширина на печат:          105,6 мм

Брзина на печатење:    125 мм

                                   НОВО                            

                                  

превземи проспект ...

Упатство за ракување...

 

XD – ПЕЧАТАЧИ ЗА ДВОСТРАНО ПЕЧАТЕЊЕ

XD 4 - ПЕЧАТАЧ СО ДВЕ ТЕРМАЛНИ ГЛАВИ ЗА ДВОСТРАНО ПЕЧАТЕЊЕ

Без никакво прилагодување, за текстилни етикети, картонски етикети,  пластифицирани материјали. Особено прилагоден за тесни ширини на лабели

Резулуција на печат:         300 dpi 

Ширина на печат:             105,6 мм

Брзина на печатење:        125 мм

                       

превземи проспект ...

XD4T – ПЕЧАТАЧИ ЗА ДВОСТРАНО ПЕЧАТЕЊЕ НА ТЕКСТИЛНИ МАТЕРИЈАЛИ - НОВО

ПЕЧАТАЧ СО ДВЕ ТЕРМАЛНИ ГЛАВИ ЗА ДВОСТРАНО ПЕЧАТЕЊЕ

Со додатно монтиран ролер после главата овозможено одвојување на текстилниот материјал од рибонот

Резулуција на печат:     300 dpi

Ширина на печат:          105,6 мм

Брзина на печатење:    125 мм

НОВО                    

      превземи проспект ...

XC – ПЕЧАТАЧИ ВО ДВЕ БОИ

XC4 / XC6 - ПЕЧАТАЧ СО ДВЕ ТЕРМАЛНИ ГЛАВИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ВО ДВЕ БОИ

Вклучена можност на заштеда на рибон - RIBBON SAVER - на глава 2

XC4 – ПЕЧАТАЧИ ВО ДВЕ БОИ                XC6 – ПЕЧАТАЧИ ВО ДВЕ БОИ

Резулуција на печат: 300 dpi                                   Резулуција на печат: 300 dpi

Ширина на печат:     105,6 мм                                 Ширина на печат:     162,6 мм

Брзина на печатење: 125 мм                                  Брзина на печатење: 125 мм 

                                                 

превземи проспект ...

PX - МОДУЛ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

PX - МОДУЛ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ПРИ ЛИНИСКО МАРКИРАЊЕ

Резулуција на печат:     200/ 300/ 600 dpi

Ширина на печат:          104/ 168 мм

Брзина на печатење:    100/ 300 мм/сек

      превземи проспект ...

ПЕРИФЕРНИ УРЕДИ

CUTTER/ СЕКАЧ

Корисен за отсекување на хартија, самолепливи етикети, картон, текстил или синтетички материјали.

Perforator CUTTER/ СЕКАЧ со перфорација

Се користи за да овозможи перфорација на материјалот за рачно разделување.

CUTTER with Stacker/ СЕКАЧ со подредувач

Печатените материјали се сечат и редат. Задачата за печатење и сечење престанува штом ќе биде достигната максимална висина на магацинот.

 

         

Упатство за работа на отсекувач CU ...

Упатство за ракување-перфоратор PCU...

Упатство за ракување-отсекувач и подредувач ST4...

EXTERNAL REWINDER/ НАДВОРЕШЕН НАМОТУВАЧ

ER1/ ER2/ ER3: Периферн уред за намотување на печатени етикети за печатачите А+ серија, А+М, со дијамерат до 203 мм.

ER4-210/300мм/ ER6-300мм/ ER8-300мм: Периферн уред за намотување на печатени етикети за печатачите cab и од други производители на термал трансфер печатачи. Опремени се со снабдувач на електрична енергија со 100-240 V.

         

External Rewinder                                   External Unwinder 

Упатство за работа ER4 ...

EXTERNAL UNWINDER/ НАДВОРЕШЕН ОДМОТУВАЧ

EU4/ EU6/ EU8: Периферн уред за одмотување на поголеми количини на етикети за печатење со печатачите А+ серија, А+М, со дијамерат до 300 мм. За правилна положба на одмотувачот во однос на печатачите, одберете помошен уред-адаптер со Произ.бр. 5948170.

 Упатство за работа EU4 ...

 

 Врати се на продукти...

DATAMAX O’NEIL – БАРКОД  ПЕЧАТАЧИ

Терамал трансфер/ Термал директ

 

Datamax-O'Neil нуди  комплетна линија на индустриски баркод стационарни и десктоп печатачи, термални принтери, РФИД / encoders и софтверски решенија.

Трајност на дизајн што ја надминува конкуренцијата во секоја класа на производ
Флексибилност во сервисирање и конфигурација, која ве држи во форма
Најширок сет на опции во рамките на индустриско баркод печатење, додека ние – вашиот продавач - го правиме вашиот вистински избор на идентификација, печатење и кодирање.


 

FLAT-HEAD PRINTERS

ИНДУСТРИСКИ ПЕЧАТАЧИ :

НАЈПРОДАВАНИОТ I-Class Mark II, M-Class Mark II, H-Class

I-Class    прочитај повеќе ...     M-Class Mark II    прочитај повеќе ...     H-Class      прочитај повеќе ...

ПЕЧАТАЧИ ЗА БИЛЕТИ:

S-Class  
прочитај повеќе ...

DESKTOP ПЕЧАТАЧИ: НОВО Workstation Series, E-Class Mark III

Workstation Series  прочитај повеќе ...                           E-Class Mark III   прочитај повеќе ...


NEAR EDGE – PRINTERS

PERFORMANCE SERIES НОВО

прочитај повеќе ...

                                                                                 Врати се на почеток ...

МОБИЛИС дооел, Скопје          02/ 3079 506          info@mobilis.mk          www.mobilis.mk